Tilaustyöt

Suurin osa Atelier Torbjörn Tillanderin valmistamista koruista suunnitellaan tilaustyönä asiakkaille. Yksilöllinen uniikkikoru kertoo tarinan, joka puhuttelee sukupolvea toisensa jälkeen.

Suurin osa Atelier Torbjörn Tillanderin valmistamista koruista toteutetaan tilaustyönä, ainoiksi laatuaan. Lähtökohtana on usein jalokivi, jonka ympärille koru suunnitellaan. Joskus etsimme oikean kiven varta vasten, toisinaan maailman ääristä asti. Valmistamme paljon koruja myös asiakkaidemme kivistä.

Viidennen polven korusuunnittelijana Tina Tillander osaa kääntää asiakkaan toiveet korun muotokielelle, aina materiaaleja kunnioittaen ja kultaseppiemme käsityötaitoa hyödyntäen.  Upeiden materiaalien ohella korujen inspiraationa voi olla lähes mikä tahansa. Taide, design, muoti, luonto, antiikkiesineet tai historia toimivat usein ideoiden lähteenä. Tärkein inspiraatio tulee kuitenkin ihmisestä, jolle koru tehdään. 

Korumme viimeistellään usein kauniilla kaiverruksella. Atelier Torbjörn Tillanderilla myös kaiverrukset tehdään käsityönä. Kaunis käsinkaiverrus lisää korun yksilöllisyyttä. Se on kestävä ja kertoo korun tarinaa tuleville sukupolville.

Käsinkaivertaminen vaatii erityisosaamista ja se tehdään perinteisellä kaivertimella vuolemalla. Kun kaiverrus tehdään käsin, on jälki hienostuneempaa ja persoonallisempaa kuin konekaiverruksessa. Käsinkaiverrus antaa myös luovuudelle aivan erilaisia mahdollisuuksia. Kaiverrettavat kuviot, koristeornamentit, kuvat tai tekstit suunnitellaan ja luonnostellaan ensin korun pintaan, kun ne konekaiverruksessa valitaan valmiista tietokonemalleista tai sabloneista. 

Jaa sivu